Afbeelding
Foto:

D66 zoekt sponsoren voor bushokjes

OLDENZAAL - De D66-afdelingen van Noordoost-Twente hopen sponsoren te vinden voor diverse campagne-activiteiten. De afdelingen proberen door middel van crowdfunding geld bij elkaar te krijgen om posters te laten plaatsen in bushokjes.

Het concept van crowdfunding is relatief nieuw. Hierbij betalen individuele personen mee aan grotere doelen. Het is een manier voor een bedrijf of organisatie om geld bij elkaar te krijgen zonder dat hiervoor eigen fondsen of investeerders aangesproken hoeven te worden. De D66-afdelingen hopen geld bij elkaar te krijgen om posters te laten plaatsen in bushokjes in Oldenzaal en Losser. Voor 66 euro sponsort men dan de plaatsing in één abri. Zeker in plaatsen als Oldenzaal waar veel bushokjes met reclame staan is dit goed voor de zichtbaarheid. Komend weekend sluit de inzamelingsactie, die nu al aardig succesvol blijkt. Daarnaast worden donaties gezocht voor minder zichtbare maar wel belangrijke zaken zoals kopjes koffie voor de campagneteams.

Geen eigen kas
Steeds meer politieke partijen ontdekken deze vorm van fondsenwerving als alternatief voor de traditionele eigen partijkas of lidmaatschapsgelden. Politiek betrokken inwoners lijken namelijke eerder geneigd om een concreet doel te sponsoren dan hun geld gewoon op de 'grote hoop' te gooien. Met name voor kleinere lokale partijen is het binnenhalen van fondsen een grote uitdaging voor campagnes. Zij kunnen immers geen aanspraak maken op een landelijke kas.