Afbeelding
Foto:

Week van het Matchen

Het Werkplein Twente heeft deze week weer vele werkzoekende jongeren aan een mogelijke baan weten te helpen. Deze week gingen zij op zoek naar een passende baan in het kader van de 'Week van het Matchen'.

De weg naar werk vinden is niet voor alle jongeren vanzelfsprekend, laat staan makkelijk. Diverse factoren zorgen voor een belemmerende werking op dit vlak. Bijvoorbeeld jongeren die toch achteraf de verkeerde studie gekozen hebben. Ook matige vaardigheden als werknemer, ineffectief zoekgedrag naar werk, negatieve beeldvorming en het ontbreken van een diploma maken de zoektocht moeilijker.

Uitjes en workshops
Voor deze jongeren werd de speciale Week van het Matchen gehouden. Het Werkplein Twente organiseerde dinsdag een online banenmarkt via LinkedIn, woensdag een tour in Hof van Twente, donderdag konden jongeren kijken bij Food Connect in Almelo en vrijdag is de afsluiting met een Installatie Werkt Event in Hengelo. Jongeren krijgen daarnaast concrete informatie die kan helpen bij het vinden van werk. Zo worden zij gewezen op het nut én noodzaak van een professioneel online profiel op social media. Dit kan een werkgever aantrekken maar ook afschrikken.

Bredere aanpak
De werkweek is onderdeel van de bredere aanpak van jeugdwerkloosheid in Twente en landelijk. Onder meer de gemeenten en UWV proberen jeugdwerkloosheid terug te dringen door een betere afstemming tussen school en arbeidsmarkt. Kijk op
www.werkpleintwente.nl