Schop in de grond voor zonnepark
Schop in de grond voor zonnepark Foto:

Eerste schop in de grond voor zonnepark

De realisatie van het nieuwe zonnepark van Twence is begonnen. Afgelopen vrijdag ging de eerste schop de grond in voor het nieuwe Zonnepark Tienbunderweg.

Algemeen directeur Dennis de Jong van Solarcentury en algemeen directeur Marc Kapteijn van Twence verrichtten hiervoor de starthandeling. Hiermee is de bouw van de eerste fase van het zonnepark bij Hengelo officieel begonnen.

Eerste fase
Het park kan straks voorzien in de energiebehoefte van ongeveer 1.000 huishoudens. De eerste fase zal vanaf mei dit jaar groene energie gaan leveren voor naar schatting 400 huishoudens. Er worden in de eerste fase 4.720 hypermoderne zonnepanelen geplaatst. Het bedrijf Solarcentury uit Helmond zal de bouw en het onderhoud van deze installatie uit gaan voeren.

Proef binnen breder beleid
De realisatie van het nieuwe zonnepark is een proef. Dit past binnen het bredere beleid van afvalverwerker Twence om te werken aan duurzaamheid. Zo wil het bedrijf de komende jaren steeds meer energie halen uit hernieuwbare bronnen. Met dit zonnepark kan het bedrijf concrete kennis opdoen over zonne-energie. In de toekomst komen er dan meerdere zonneparken.

Meer zonnestroom in Twente
Er wordt op dit moment al op diverse plaatsen gewerkt aan het realiseren van meer zonnestroom in Twente. Naast kleinschalige projecten zoals plaatsing van panelen op gemeentehuizen komen er op termijn ook meerdere grote parken. Zo zijn er plannen in ontwikkeling voor een zonnepark bij Overdinkel, waar omwonenden niet unaniem voorstander van zijn.