Afbeelding
Foto:

Groen Lintje voor Stop Afvalwater Twente

De actiegroep Stop Afvalwater Twente heeft zondag het Groene Lintje ontvangen van GroenLinks. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren reikte dit uit in Rossum.

Het burgerinitiatief ontving het Groene Lintje onder toeziend oog van cabaretier Herman Finkers; zelf ook fel tegenstander van de injecties. Eerder op de dag werd een bijeenkomst in Hengelo gehouden over duurzame energie. De actiegroep zet zich in tegen de afvalwaterinjecties door de Nederlandse Aardolie Maatschappij op diverse plekken in Twente. Niet alleen in Dinkelland en Tubbergen, maar ook aan de Loweg in Oldenzaal.

Actiegroep uit overleg
Helaas moest de actiegroep recent een verlies incasseren. Minister Henk Kamp oordeelde dat geen van de alternatieven voor afvalwaterinjectie economisch haalbaar zijn. Iets wat diverse betrokken partijen tegenspreken. Deze conclusie uit het in december gepresenteerde rapport van Royal Haskoning was uiteindelijk aanleiding voor de actiegroep om uit het regionale overleg te stappen. Desondanks riep het Tweede Kamerlid Van Tongeren de groep op om door te gaan met hun verzet. Woensdag sprak zij ook in bij het mijnbouwdebat in de Tweede Kamer, waar ook de injecties aan de orde kwamen.