Geld voor Jeugdsportfonds
Geld voor Jeugdsportfonds Foto: Bjorn Keizers

Jeugdsportfonds grote winnaar bij Rotary Street Soccer

Het jaarlijkse Rotary Street Soccer toernooi in Hengelo is afgelopen week weer gehouden. Vier dagen lang kwamen 136 teams met in totaal 750 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 in actie.

De Hengelose basisscholen kunnen jaarlijks gratis deelnemen aan de wedstrijden in de hallen van Hazemeijer Hengelo. in samenwerking met Hengelo Sport en ROC wordt dit al vier jaar succesvol georganiseerd. Onder meer FC-Twentespeler Hidde ter Avest en oud-keeper Sander Boschker mochten de prijzen uitreiken. In de groepen 6 ging de eerste prijs bij de meisjes naar FC Pudding Power van de Europaschool en bij de jongens naar FC Tokkie Toks van de Plechelmusschool. In groep 7 ging de prijs van de meisjes naar Girl Power van de Telgenkamp en FC De Hunenborg van de Hunenborg bij de jongens. De eerste prijzen voor groep 8 gingen naar Meiden Gang van de Telgenkamp en bij de jongens, The Legends, eveneens van de Telgenkamp.

Jeugdsportfonds
Met het toernooi wordt ook jaarlijks een goed doel gesteund. Dit jaar was de opbrengst maar liefst 9.500 euro, wat geschonken werd aan het Jeugdsportfonds Hengelo-Borne. Deze helpt kinderen uit minimagezinnen om te sporten.