Serafino String Trio in Stadstheater De Bond
Serafino String Trio in Stadstheater De Bond Foto: Bjorn Keizers

Serafino String Trio in Stadstheater De Bond

De Stichting Oldenzaal Klassiek organiseert ook in 2017 weer diverse boeiende optredens van uiteenlopende klassieke muziek. Op zondagmiddag 19 februari staat het Serafino String Trio in het Stadstheater De Bond.

Het trio speelde sinds de oprichting al in vele nationale en internationale theaters. Op uitnodiging van het Stadstheater komen zij nu naar Oldenzaal. De kamermuziek-liefhebbers van Oldenzaal Klassiek zijn dan ook terecht trots dat een optreden van dit niveau naar Oldenzaal komt.

Instrumenten met een ziel
Het Serafino String Trio bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit drie snaarinstrumenten. De Italiaans-NederlandseCecilia Bernardini bespeelt een bijzondere Santo Serafin viool uit 1750 en een Camillius viool in Amati-Guameri stijl uit 1743 voor barokstukken. Instrumenten met een rijke geschiedenis waarvan de klanken door de eeuwen heen al menig toehoorder wisten te beroeren. Zij gaf eerder al concerten in onder meer het konzerthaus Berlijn en de Wigmore Hall in Londen.

Simone van der Giessen
Het tweede deel van dit trio is mede-oprichtster van het befaamde Navarra-strijkkwartet in Manchester; is een andere inleiding eigenlijk nog nodig? Simone van der Giessen studeerde altviool bij onder meer Julia Veerling en later aan de Royal Northern College of Music in Manchester. Inmiddels een veelgevraagd musicienne in het Britten Simfonia ensemble, het Mahler Chamber Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe.

Dodd brengt muziek tot leven
Timora Rosler maakt het trio compleet. De Israelisch-Nederlandse celliste behaalde al vele prijzen in Nederland, Duitsland, IsraƩl, ItaliƩ en de Verenigde Staten. Met haar bijzondere Thomas Dodd cello uit 1800 komen vele klassieke stukken weer tot leven.

Boeiend programma
In het Stadstheater De Bond in Oldenzaal spelen zij zondag 19 februari diverse werken. Onder meer van Santo Serafin en Ludwig van Beethoven. Aanvang van het optreden is om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Stadstheater De Bond in Oldenzaal vanaf 15 euro. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.stadstheaterdebond.nl