Culinair genieten in Het Koetshuis
Culinair genieten in Het Koetshuis Foto: Bjorn Keizers

Mega-heilbot voor bistro Het Koetshuis

Inmiddels zijn we twee maanden verder na de overname van Bistro Het Koetshuis in Enschededoor John en Wendy Spruit. In deze maanden weet heel Enschede Het Koetshuis weer te vinden. Topdrukte waar de nieuwe eigenaren dan ook heel blij mee zijn.

Vele oude tradities en gerechten worden voortgezet in de stijl van Het Koetshuis - zoals het 6-gangen maandmenu voor slechts 24,90 euro - maar ook introduceert chef-kok John Spruit een schitterende dinerkaart met geweldige gerechten en aparte kooktechnieken met onder andere stikstof, sous vide bereidingen en het drogen van producten met een dehydrator. Voor ieder wat wils. Van een klassieke Vitelo tonato en een zeetong á la meuniere tot het beroemde Wagyu vlees; bij Het Koetshuis staat het op de kaart.

Afspiegeling van de natuur
"Onze keuken is de afspiegeling van de natuur", zo benadrukt chef John Spruit met enthousiasme. Het selecteren van ingrediënten vormt immers de basis voor iedere goede maaltijd. Een vis die langer ligt of een biefstuk die 'net niet' is, kan immers de totale belevenis van de maaltijd negatief beïnvloeden.
"Dagverse producten, veel gebruik maken van (vergeten) groenten en streekproducten. Ook werken wij nu al enkele weken met Slow Escargots, geweldige slakken van de biologische slakkenboerderij van Lennard ter Hall. Met passie worden leveranciers gekozen die iets speciaals kunnen toevoegen aan Het Koetshuis, zoals ook de geweldige kazen van Bourgondisch Lifestyle en de wijnen van Le Tonneau Enschede van sommelier Tim Lamers." Deze nieuwe insteek blijkt ook motiverend te werken op het enthousiaste keukenteam; gezamenlijk gaan zij voor een topbelevenis aan tafel.

Mega-heilbot op tafel
In het kader van de goede samenwerking met Sligro Enschede is vorige week een deels gesponsorde mega heilbot gearriveerd bij SmitVis. Het keukenteam kan niet wachten om de mooiste filets aan te bieden aan de gasten van Het Koetshuis. Heilbot is een van de hoofdgerechten van het 6-gangen maandmenu voor de maand februari. Vanwege de enorme drukte is besloten vanaf nu ook op de maandagen te openen voor diner, zodat nog meer gasten kunnen genieten van de culinaire gastvrijheid van John en Wendy Spruit en hun enthousiaste team.