Wethouder Clausio Dekker
Wethouder Clausio Dekker Foto: Bjorn Keizers

Hengelo trots op projecten Berflo Es

De gemeente Hengelo heeft de afgelopen jaren fiks geïnvesteerd in de wijk Berflo Es. Een groot aantal speerpunten is opgepakt om de wijk nog aantrekkelijker te maken om te wonen en te leven. Zo is de realisatie van wijkcentrum 't Berflo een belangrijke stap om de wijk vitaal te houden voor de toekomst.

Tussen 2009 en 2015 zijn mede met Europees geld een groot aantal projecten in gang gezet en afgerond. De Europese Unie investeert namelijk graag in kleinschalige projecten die bijdragen aan de leefbaarheid. De Berflo Es is nu een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten in de brede zin. Om deze resultaten nog beter onder de aandacht te brengen is nog tot 20 februari een tentoonstelling te zien over deze projecten in het stadskantoor aan de Hazenweg.

Wethouder trots
De gerealiseerde projecten zijn divers en dragen bij aan de samenleving als geheel. Wethouder Claudio Bruggink is dan ook terecht trots op de behaalde resultaten. De multifunctionele accommodatie 't Berflo speelt in op vele actuele trends. Zo herbergt dit scholen, dagopvang, peuterspeelzalen, welzijnswerk en een zorginstelling. Dit concept zorgt er voor dat inwoners meerdere zaken op één plek af kunnen handelen. Daarnaast delen deze organisaties zowel kennis als kosten met elkaar.

Leerwerkproject
Stichting Ambig knapte een karakteristieke maar vervallen boerderij op waar jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt of een beperking aan de slag kunnen. Bij dit leerwerkbedrijf bouwen zij dan weer een arbeidsritme op en leren om te gaan met collega's en feedback.