Met name baankans voor lassers
Met name baankans voor lassers Foto:

Weer betere kans op (sommige) banen

De economie trekt weer aan, zowel landelijk als regionaal. De afgelopen maanden lieten de regionale werkgelegenheidscijfers al een gunstige trend zien.
Wie bepaalde vaardigheden heeft maakt een goede kans op een baan. Anderen..... helaas wat minder.

Het economisch herstel van de afgelopen maanden vertaalde zich onder meer in een afname van het aantal uitkeringen in Twente.

Rake Klappen

Met name in bepaalde sectoren vielen rake klappen de afgelopen jaren, specifiek in de bouwsector en transportsector. Dit zijn twee sectoren die in Twente oververtegenwoordigd zijn.

Voorzichtig herstel

Inmiddels weten deze sectoren zich weer te herstellen, mede door goed overheidsbeleid en fikse investeringen. Op de banenmarkt als geheel is echter een gemengd beeld te zien.

Vraag naar technisch personeel

In Twente is onder meer vraag naar specifiek personeel zoals lassers. Deze vinden werk bij vele bedrijven, uiteenlopend van machinefabrieken tot kleinschalige productie. In de technieksector als geheel is de vraag naar personeel met electronica-kennis erg gestegen. Ook op het gebied van ICT is meer vraag.

Top vijf banen erg divers

De vijf banen met de meeste baankans zijn divers. Bovenaan de lijst technisch personeel zoals lassers en monteurs. Gevolgd door timmermensenen metselaars, verpleegkundigen, onderwijs en programmeurs. Een uitvloeisel van de Twentse high-tech sector.