Ouders praten mee over speelplaatsen
Ouders praten mee over speelplaatsen Foto: Bjorn Keizers

Ouders praten mee over speelvoorzieningen Hengelo

De gemeente Hengelo wil graag met ouders in gesprek over hun wensen voor speelvoorzieningen in de gemeente. Hengelo wil deze graag beter aan laten sluiten op de wensen van kinderen.Er moet een aantal speelplekken verdwijnen, bijvoorbeeld plekken die weinig gebruikt worden, en soms zullen speelplekken samengevoegd worden. Veelal is dit ingegeven door demografische trends. Zo zijn er veel minder kinderen in sommige buurten, terwijl er op plekken met veel gezinnen juist geen speelvoorzieningen zijn.

Meeste speelplekken blijven

De gemeente benadrukt dat ruim tachtig procent van de speelplekken wel behouden zal blijven. Het is echter nog niet bekend welke locaties verdwijnen. In een later stadium kunnen ouders en kinderen meepraten over de toekomstige inrichting van de resterende en samengevoegde plekken.

Aanpak per wijk

Als eerste worden bewoners van de Binnenstad, Woolde, Woolder Es, Weidedorp en Westermaat Zuidwest uitgenodigd om hun mening te delen met de gemeente. Op woensdag 15 februari gaat de gemeente in gesprek met bewoners van de volgende buurten: Afrikaanderbuurt, Dichtersbuurt, Woolde, Woolder Es, Weidedorp, Thiemsland en bedrijventerrein Westermaat Zuidwest. De bijeenkomst vindt plaats van 18.30 tot 20.00 uur in de Muziekschool (lokaal H005), Deldenerstraat 20. Woont u in een van deze buurten, dan bent u van harte welkom.

Aanpak elders al succesvol

Deze aanpak om ouders te betrekken bij de toekomstige invulling van speelvoorzieningen blijkt in andere plaatsen al zeer succesvol. Zo werd dit onder meer in Oldenzaal al zo aangepakt.