MKB motor voor Overijssel
MKB motor voor Overijssel Foto: Bjorn Keizers

Provincie start MKB-tour langs bedrijven

Op vrijdag 3 februari begon de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Deventer. Een bezoek aan het bedrijf Krehalon Industrie vormt de startschot van dit nieuwe tourprogramma. De komende tijd worden veel regionale bedrijven bezocht om met ondernemers te praten over kansen. De betrokkenheid van gemeenten is hierbij essentieel.


Het MKB is dé banenmotor van Overijssel en Nederland. Vorig jaar was er een record aantal nieuwe, kleine bedrijven en ook het aantal vacatures neemt toe, maar er zijn wel uitdagingen.
Zo is het niet altijd makkelijk om het juiste personeel te vinden of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; "Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat."

Niet concurreren maar aanvullen

De belangrijkste insteek voor gemeenten en de Provincie Overijssel is het aanvullen en benutten van elkaars sterke kanten. Eerder waren gemeenten met name gericht op het beconcurreren: wie heeft het mooiste bedrijventerrein en kan de grootste ondernemers aantrekken? Inmiddels zijn de inzichten dieper geworden. Nu staat vooral het ondersteunen van elkaars beleid centraal.
Zo wordt in Twente al veel gepraat over het regionaal programmeren van bedrijfsterreinen en afstemming van winkelaanbod in de binnensteden. Volgens onder meer de MKB Servicedesk zal er in 2017 weer voldoende groeimogelijkheid zijn voor het midden- en kleinbedrijf.

Tour begint in Deventer

Op 3 februari start de MKB tour in de gemeente Deventer. Vervolgens gaat Van Hijum naar het bedrijf Krehalon Industrie BV. Krehalon is een producent van kunststof krimpverpakking voor de voedingsmiddelen industrie. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, op 17 februari Dalfsen.