Eerste ronde BoesCoolTuur succes
Eerste ronde BoesCoolTuur succes Foto:

Succesvolle eerste ronde BoesCoolTuur

De organisatie van BoesCoolTuur kijkt met tevredenheid terug op de eerste editie van BoesCoolTuur. Dit project werd afgelopen jaar opgezet om de kinderen van de basisschool in de brede zin kennis te laten maken met het grote aanbod van Oldenzaalse cultuur.

Vrijdag werd de eerste editie formeel afgesloten. Het afgelopen jaar namen meer dan 200 leerlingen deel, verspreid over alle Oldenzaalse basisscholen. Zij konden vrijblijvend kennis maken met een breed aanbod. Zo deden maar liefst tien culturele instellingen mee met BoesCoolTuur. Gezamenlijk boden zij 29 uiteenlopende cursussen aan. de leerlingen konden proeven aan onder meer muziek, theater, beeldende kunst en literatuur.

Naast cultuur ook erfgoed

BoesCoolTuur heeft ook als doel om de typisch Oldenzaalse cultuur en geschiedenis onder de aandacht te brengen. Zo is er ruime gelegenheid voor lokaal erfgoed, iets waarmee Oldenzaal als gemeente ook erg bezig is. Zo hoopt Oldenzaal in maart de Erfgoedprijs in de wacht te slepen.

Wekelijks activiteiten

Door hen te laten 'ruiken' aan cultuur via een laagdrempelig buitenschools programma, worden ze geprikkeld en gestimuleerd hun creatieve vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Via een traject van 4 weken met daarin wekelijks 1 groepsles kunnen kinderen binnen een afgebakende periode kennismaken met een culturele activiteit naar hun keuze. Door BoesCoolTuur wordt de drempel om in de vrije tijd deel te nemen aan culturele activiteiten verlaagd.

Programma voor komend jaar

Dit soort kennismakingen worden ook al op ander vlak gehouden. Zo is menig Oldenzaals kind bekend met BoesCoolFit. Dit sportstimuleringsproject wordt op dezelfde wijze: leerlingen kunnen proeven aan een breed scala sporten. Uiteindelijk moeten zij dan zelf besluiten om door te blijven sporten en bewegen. De gemeente en BoesCoolTuur zijn dan ook erg blij met de grote deelname aan dit soort projecten, zowel bij de jeugd als aanbieders. De gesprekken voor de volgende editie in het schooljaar 2017-2018 zijn dan ook al in volle gang. Aan het begin van het schooljaar worden de deelnemende activiteiten bekendgemaakt.