Burgemeester Theo Schouten
Burgemeester Theo Schouten Foto:

Burgemeesters lezen voor op basisscholen

De Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten was vorige week vrijdag te gast op basisschool De Linde om hier voor te lezen.

Het voorlezen op de scholen gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel om het voorlezen zowel binnen als buiten de scholen te promoten. Burgemeester Schouten las een spannend kinderboek voor aan vier klassen van groep 1 en 2.
Ook tientallen andere burgemeesters en wethouders door heel Nederland lazen voor aan zowel jongere als oudere leerlingen. Dat kinderen voorgelezen worden door hun ouders lijkt haast vanzelfsprekend. Maar dit is het zeker niet, zo benadrukt de organisatie achter de Nationale Voorleesdagen. De helft van de ouders leest voor, veelal de moeders.
In Twente zijn al diverse initiatieven opgezet de afgelopen jaren om ouders te helpen bij het voorlezen. Zo heeft ook de bibliotheek van Oldenzaal de Voorlees Express. Hierbij gaan vrijwilligers bij de gezinnen thuis voorlezen. De ouders nemen dit dan na twintig weken zelf over. Bijkomend voordeel is dat dit een goede band opbouwt met de kinderen en een leuke stimulans is voor de creativiteit van zowel ouder als kind.