Beweging goed voor senioren Hengelo
Beweging goed voor senioren Hengelo Foto:

Senioren Hengelo moeten meer gaan sporten

Ouderen in Hengelo moeten meer gaan bewegen. Hoewel menig Hengeloër nog wel eens een ommetje maakt, zijn er zeker ook leukere manieren om fit en vitaal te blijven.

Met deze gedachte wil Hengelo in Beweging juist de groep 50-plussers meer laten bewegen en sporten. Voor deze groep wordt de komende twaalf weken een sportkennismaking gehouden. Zij kunnen dan voor 25 euro proeven aan een breed scala van sport- en spelactiviteiten onder professionele begeleiding van een sportdocent. De gemeente Hengelo werkt met dit project zoveel mogelijk samen met Hengelose sportverenigingen.

Goed voor sociale contacten

Het bewegen is op zoek al erg goed; dit draagt bij aan de algehele gezondheid, zelfredzaamheid én de sociale contacten. Een leuke sport is namelijk ook een goede manier om met andere Hengeloërs in contact te komen. Gedurende 12 weken (schoolvakanties uitgezonderd) is er iedere week een les met diverse sport- en spelactiviteiten, zo mogelijk in samenwerking met een sportvereniging. De wensen van de deelnemers worden gebruikt om te kijken welke activiteiten georganiseerd moeten worden en op welke locaties, bijvoorbeeld op een sportveld, in een gymzaal, in de openbare ruimte, bij een sportvereniging of in het Twentebad. De start is zo snel mogelijk na de informatiebijeenkomst. De gemeente hoopt dat ouderen zullen besluiten om na afloop te blijven sporten.

Informatiebijeenkomst dinsdag

Senioren die meer informatie willen over sportmogelijkheden kunnen terecht bij een informatiebijeenkomst op dinsdag 7 februari. Deze bijeenkomst wordt gehouden van 09.30 tot 10.30 uur in de wijkaccommodatie 't Berflo aan het Apolloplein 1. Sportdocent Jan Bobbink zal hier meer vertellen over dit project; er wordt nog niet gesport. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via Jan Bobbink op telefoonnummer 0547- 27 25 20 of bij Nicole Wielens van Wijkracht, 06- 34 36 25 72.