Ruim baan voor fiets Ootmarsumsestraat

De gemeente Oldenzaal wil de Ootmarsumsestraat op een veilige manier inrichten waarbij fietsers ruim baan krijgen.

De riolering in de Ootmarsumsestraat moet worden vervangen. Het gemengde riool wordt vervangen door een vuilwaterriool en er komt een schoonwaterriool voor de opvang en berging van regenwater. Dit biedt de mogelijkheid om de Ootmarsumsestraat opnieuw in te richten.
De Ootmarsumsestraat wordt veel gebruikt door fietsers.
Vanuit het college is daarom voorgesteld om, in samenwerking met de omwonenden van de Ootmarsumsestraat, van deze straat een fietsstraat te maken, zodat het voor de fietsers veiliger wordt. De auto's zijn dan te gast in de straat. Een werkgroep heeft in drie ontwerpsessies meegedacht over de herinrichting van de straat en samen aan het ontwerp voor een fietsstraat gewerkt. Er ligt nu een concept met een breed draagvlak en duidelijke optische veiligheid.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 7 februari 2017 is er bij zalencentrum Rouwhorst van 17.00 tot 18.30 uur een inloopbijeenkomst over de riool- en wegwerkzaamheden in de Ootmarsumsestraat.
Er zijn deskundigen aanwezig om vragen over de werkzaamheden te beantwoorden. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt ook het ontwerp gepresenteerd, dat door de werkgroep is opgesteld. De werkzaamheden starten naar verwachting halverwege 2017. De uitvoering zal ongeveer een jaar duren.

Meer informatie

Op www.oldenzaal.nl vindt u onder 'Projecten in Oldenzaal' meer informatie over de herinrichting van de Ootmarsumsestraat.