Biodiversiteit goed voor bijen en vlinders
Biodiversiteit goed voor bijen en vlinders Foto:

Investering in biodiversiteit Oldenzaal komende jaren

Biodiversiteit speelt een steeds belangrijker rol voor de gemeente Oldenzaal. Bijen, vlinders en andere insecten zijn essentieel voor het in stand houden en versterken van het lokale en regionale groen. De komende tijd wil de gemeente diverse aanpassingen doen om dit verder te verbeteren.

De gemeente gaat de komende vier jaar circa 6% van het openbaar groen in Oldenzaal omvormen om daarmee meer biodiversiteit te creëren en tevens een taakstellende bezuiniging te behalen van 40.000 euro. Daarbij krijgen doorgaande linten langs ontsluitingswegen en kansrijke locaties de voorrang. De gemeente heeft in 2016 al op diverse locaties het openbaar groen omgevormd. In 2017 gaat de omvorming door.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 7 februari 2017 vindt er van 16.30 tot 18.30 uur een inloopbijeenkomst plaats in de hal van het stadhuis. U bent hierbij van harte welkom. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u zien op welke locaties in 2016 de omvorming heeft plaatsgevonden en in 2017 plaatsvindt. U bent van harte uitgenodigd om mee te denken over de omvorming van het openbaar groen in uw wijk, zodat er meer bio-diversiteit ontstaat. Tijdens de avond zijn er deskundigen aanwezig met wie u uw ideeën kunt delen en om uw vragen te beantwoorden.

Aanpassingen voor 2017

Dit jaar worden diverse plekken aangepakt om het groen te verbeteren. In praktisch iedere plek zijn wel wijzigingen. Bijvoorbeeld in Zuid-Berghuizen, waar het voetpad langs de Stakenbeek Zuidzijde voorzien zal worden van nieuw groen. Ook minder voor de hand liggende plekken zoals rond woningen bij de begraafplaats komen nieuwe bloemen en planten. de overige locaties zijn onder meer aan de Morslaan, Schipleidelaan, de middenbermen van De Essen, het Zilverschoon, de Andoorn, Essenlaan en Hobolaan. Het wilder laten worden van deze plekken zorgt ook voor minder onderhoud.

Meer informatie

De gemeente wil de wijzigingen zo breed mogeijk bekend maken bij de inwoners. HIervoor is ook een aparte website opgezet, namelijk oldenzaal.nl/biodiversiteit.