Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen? Foto:

Welke verdienstelijke Hengeloër krijgt een lintje?

De gemeente Hengelo roept inwoners op om verdienstelijke vrijwilligers en anderen die zich inzetten voor de samenleving te nomineren voor een lintje.

Ieder jaar worden deze Koninklijke Onderscheidingen weer uitgereikt aan een breed scala van verdienstelijke Hengeloërs. Kent u ook iemand die al jaren actief is? Dit is het moment om hem of haar te nomineren.
Voor 1 juni moeten de nominaties binnen zijn. Het toekennen van zo'n onderscheiding is namelijk wel een heel proces, zo benadrukt burgemeester Schelberg.

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

Iemand die in aanmerking kan komen voor zo'n Koninklijke Onderscheiding, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de samenleving profiteren van het werk van die persoon, is hij/zij een voorbeeld die anderen motiveert en stimuleert én doet hij/zij al gedurende een langere periode intensief bijzonder werk, veelal voor meerdere organisaties.
De jaarlijkse toekenning van de Koninklijke Onderscheidingen rondom Koningsdag wordt de lintjesregen genoemd. U kunt iemand ook voordragen voor uitreiking op bijvoorbeeld een jubileum.
Vindt u dat het hoog tijd wordt dat iemand een lintje krijgt?
Neem dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met Anja van der Ham, medewerkster Kabinetszaken van de gemeente. Dit kan via tel: 14074