50.000 euro voor Buurtbonnen
50.000 euro voor Buurtbonnen Foto:

Ruim 50.000 euro voor buurtinitiatieven Hengelo

De gemeente Hengelo stelt dit jaar in totaal 50.000 euro beschikbaar om leuke initiatieven van bewoners te ondersteunen. Door middel van deze Buurtbonnen kunnen zij een lokaal evenement opzetten of een blijvend project in gang zetten.

Een beachsoccer toernooi organiseren, een monopolyspel voor de buurt, een theatervoorstelling of het plaatsen van een ooievaarsnest. Het is allemaal mogelijk met een buurtbon!
En het mooie is: sinds 1 februari kunnen Hengeloërs ze weer aanvragen. Via www.hengelo.nl/buurtbonnen is een aanvraagformulier op te halen of in het stadskantoor, bibliotheek en andere plekken zoals de diverse wijkcentra. Wees er wel op tijd bij, het budget voor dit jaar is 50.000 euro. Er is geen vast bedrag per bon vastgesteld; het moet wel gaan om reële gemaakte kosten. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan het aanvragen van deze bonnen, zo moet de activiteit dit jaar uitgevoerd worden en binnen de eigen wijk. De aanvrager moet ouder dan 18 jaar zijn. Eventueel te gebruiken materialen moeten zoveel mogelijk gehuurd worden

Op=op

Het ingevulde formulier moet teruggestuurd worden naar de gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, dus op is op! De bewonersorganisaties in Hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend.

Aanvraag

De aanvraag moet uiterlijk 15 november 2017 bij de gemeente Hengelo binnen zijn. Op www.hengelo.nl/
buurtbonnen staat meer informatie over buurtbonnen. Ook op de Facebookpagina 'Buurtbonnen Hengelo' zijn verhalen, filmpjes en foto's terug te vinden van geslaagde buurtbon ideeën uit andere jaren. Inspiratie genoeg.

Minder overheid, meer samenleving

Het uitgeven van deze nieuwe buurtbonnen past ook in een belangrijk breder beleid van de gemeente Hengelo - en andere gemeenten. Doordat lokale overheden meer moeten doen met minder geld is het belangrijk dat de samenleving zelf ook taken op zich gaat nemen. Dit kan veelal efficiënter en tegen lagere kosten dan wanneer de gemeente dit zelf doet.

Vragen

Mensen die vragen of hulp nodig hebben bij het invullen, kunnen contact opnemen met de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie, via e-mail wijkaanpak@hengelo.nl of telefoonnummer 14074.