Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Montessori College Twente
gaat voor project naar Nepal

Het Montessori College Twente in Hengelo gaat in februari 2017 met twintig leerlingen en vier begeleiders naar Nepal om een ontwikkelingsproject uit te voeren. Er wordt onder andere een klaslokaal gebouwd, verschillende biogasinstallaties geplaatst en een EHBO-post ingericht om de lokale bevolking te ondersteunen.

Om het project uit te kunnen voeren, moet er geld worden opgehaald. Eén van de activiteiten is een diner dat gehouden wordt bij Buitenplaats de Houtmaat in Hengelo, waar de gasten een driegangenmenu krijgen voorgeschoteld door oud-chefkok Hans Kieft.

Dinsdag 24 januari zullen alle twintig leerlingen aanwezig zijn bij het diner bij Buitenplaats de Houtmaat. De leerlingen heten de gasten welkom en brengen het eten naar de gasten. Het diner kost 40 euro per persoon. Kaartjes voor het diner kunnen worden gekocht via de site www.montevoornepal.nl of via de Facebookpagina 'MCTvoorNepal'. Er zijn in totaal honderd plekken beschikbaar. Gasten worden verwacht tussen 18:00 en 19:00 uur. Tijdens het eten wordt er ook een veiling gehouden, waarbij er onder andere items worden geveild die door de leerlingen zelf gemaakt zijn.

Naast het deelnemen aan het diner, zal er ook een potje staan voor vrije giften. In de nabije toekomst zullen er nog meer activiteiten plaatsvinden, bijvoorbeeld een benefietconcert bij Poppodium Metropool op 4 februari. Het Montessori College Twente vraagt graag aandacht voor alle activiteiten en plannen. De plannen van Het Montessori College Twente zijn te volgen op social media onder de naam 'MCTvoorNepal' op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Daarnaast is er de eerdergenoemde website www.montevoornepal.nl. Via deze kanalen kan er ook meer informatie worden ingewonnen over het diner bij de Houtmaat.

Mochten mensen geïnteresseerd zijn om het project van Montessori College Twente direct te ondersteunen, dan worden ook donaties geaccepteerd op het rekeningnummer NL08INGB0678954771 t.n.v. Montessori College Twente. Graag bij de omschrijving 'Nepal' vermelden. Het Montessori College Twente hoopt natuurlijk dat mensen vooral de activiteiten gaan volgen en dat van daaruit de reis naar Nepal gefinancierd kan worden.