Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Judoka Judo Promotion Twente
scoren goed op twee fronten

Afgelopen zaterdag werden door de judoka van Judo Promotion Twente (JPT) goede prestaties geleverd op het nationaal toernooi in Dedemsvaart. Als klap op de vuurpijl werd Jochem van Dijk uit Borne op zondag derde tijdens de 41ste editie van het sterk bezette internationale Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven, waar de (inter)nationale top het tegen elkaar opnam.

Jochem van Dijk (+66kg tot 15 jaar) begon in Eindhoven met winst op Devlin Engels van Mahorokan met een verwurging. Jochem moest daarna in de halve finale tegen Jame Papilaya. Hier kwam Jochem met zijn 69 kilogram tekort om te kunnen scoren tegen dit echte zwaargewicht. Hij kreeg met een linkse schouderworp een yuko tegen en kon deze score niet meer wegwerken. Om het brons stond hij tegen Stijn Willems. Deze partij besliste Jochem ook voortijdig met een Ko Soto Gake, een beenhaak waarmee hij een ippon scoorde. Een goede prestatie, waarmee een goede stap is gezet richting het NK van 11 maart.

Een dag eerder zetten de judoka van JPT goede prestaties neer op het Wintertoernooi in Dedemsvaart. Sem Sterckel uit Hengelo werd kampioen met vijf winstpartijen op rij, allen met vol punt. Kampioen werden ook Nohade Riadi uit Almelo en benjamin Hanneke Plaggemars uit Hengelo. Ook deze dames wonnen alles met vol punt. Linde Hanstede maakte een goede entree in de klasse tot 15 jaar door hier een tweede plek te halen met vier overwinningen met ippon. Hierbij liet zij erg gevarieerd judo zien. Ook zij sloot alles voortijdig af met ippon en wel met een uchi-mata (heupworp), een verwurging en twee keer met een houdgreep. Noud Karperien werd eveneens tweede en besloot zijn partijen met een Tani Otoshi en een De Ashi Barai. Nina Luisman en Ruben Wilbrink, beiden eveneens eerstejaars -15, wisten het tot een vierde plek te brengen.