Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Succesvolle dag voor
Judoschool Haagsma

Door de weersomstandigheden deed het 38ste Wintertoernooi in Dedemsvaart haar naam eer aan. Binnen werd er door ruim 700 deelnemers van 60 verschillende verenigingen fanatiek judo getoond. Judoschool Haagsma was met ruim 50 judoka's aanwezig.

De dag was verdeeld in vier blokken. In de twee ochtendblokken moesten 21 judoka's de tatami betreden. Dilara Sahin, Stijn Dollenkamp en Jelle Vogels waren het sterkst in hun poules waardoor ze goud behaalden. Een derde plek was er voor Sven Boode. Door zich te plaatsen voor de kruisfinales was er een verdiende vierde plek voor Shadi Farrokhi en Bob Tijhuis.

Na de middagpauze kwamen er verdeeld over twee blokken 30 judoka's in actie. Op de hoogste trede van het podium mochten Vincent Looyenga, Pepijn de Cloe en Luca Richardson gaan staan. Zahira El Hamdaoui en Gijs Zonnenberg behaalden het zilver. Sten van Maanen, Thomas Somsen, Sven Leushuis, Melvin de Ruiter en Matyas Tinkoczy mochten het brons in ontvangst nemen. Damian van Gelder, Joek Sluiter en Leon van Beek plaatsten zich voor de kruisfinales en werden zeer verdiend vierde.

In totaal hebben de judoka's 22 prijzen gewonnen en de coaches kijken dan ook tevreden terug op dit toernooi.