Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunstenaar Wim van Oostrom
is weer krachtig aan het werk

Dat Wim van Oostrom (83) weer aan het schilderen is geslagen, is heel bijzonder. In mei 2015 heeft hij namelijk een herseninfarct gehad waarvan hij lange tijd moest revalideren.

Het was een roerige periode en het kostte hem veel moeite om iets op papier te zetten wat zijn goedkeuring kon dragen. In die tijd kreeg hij ook hulp van buitenaf, Caroline Rietveld van Interakt Contour, die wekelijks gesprekken met hem voerde en de worsteling van Wim van dichtbij meemaakte. De opdrachten die zij hem in het begin gaf, kon hij nog niet direct waarmaken. Na enkele weken kreeg ze het uiteindelijk voor elkaar en begon hij toch te schilderen. Buiten achter het huis aan de grote tafel, een plek waar hij zich altijd erg prettig voelt. Je zag na een tijdje zijn eigen stijl weer helemaal terugkomen. Zo is er een zeer fraaie collectie ontstaan, acryl op paneel.

Het recente werk van Wim van Oostrom zal van 5 februari tot en met 26 maart te zien zijn bij Galerie & Kunstuitleen 'De Pook' aan de Deldenerstraat 77 in Hengelo. De tentoonstelling zal geopend worden door Caroline Rietveld.

Afbeelding