Foto: Marco Gerritsen
Foto: Marco Gerritsen Steef Alblas

Excursie Hof Espelo: Het
verborgen leven van bomen

Op zondag 22 januari organiseert Landschap Overijssel een wandeling over het landgoed van Hof Espelo met als thema 'Het Verborgen Leven van Bomen'. Bomen lijken zo gewoon, dat je meestal aan ze voorbij loopt. Toch valt er over bomen meer te ontdekken dan de meeste mensen denken.

Hoe oud kan een eik worden? Hoe reageert een boom als er een vraatzuchtig kevertje onder zijn bast kruipt? Kan een beuk ook dorst hebben? Wist je dat bomen onderling met elkaar kunnen 'praten'? Hun wortels zijn via schimmeldraadjes met elkaar verbonden en zo wisselen ze informatie met elkaar uit. Beuken, berken, eiken; het zijn heel verschillende soorten, die je makkelijk uit elkaar houdt als je weet waar je op moet letten. Ze beconcurreren elkaar om licht, water en voedsel, maar helpen elkaar ook. Tijd om de woudreuzen van Hof Espelo eens goed te bekijken!

De excursie 'Het Verborgen Leven van Bomen' begint op zondag 22 januari om 13.30 uur vanaf bezoekerscentrum het Koetshuis (Weerseloseweg 259) aan de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. De excursie begint om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur; vooraf aanmelden is niet nodig. De bijdrage voor de activiteit is € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind, graag ter plekke contant te voldoen. Bezoekerscentrum Het Koetshuis is open van 12.00 tot 16.00 uur. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Foto: Marco Gerritsen