Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Informatieavond voor
60+'ers over bewegen

Een gezonde leefstijl heeft de laatste jaren volop de aandacht. Hier springt Sportcentrum Vondersweijde uit Oldenzaal samen met de buurtbeweegcoaches voor ouderen en mantelzorgers op in. Op donderdag 26 januari vindt er een informatiebijeenkomst plaats in het sportcafé van Vondersweijde voor ouderen van 60+ die graag (meer) willen bewegen en mantelzorgers die behoefte hebben aan een moment voor zichzelf.

Bewegen is voor iedereen een mooi middel om vitaal te blijven, zelfredzaam te blijven en je hoofd leeg te maken. Bewegen levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Hoe fijn kan het zijn om te gaan bewegen, sociale contacten op te doen en daarna samen een kop koffie te drinken? Voor mantelzorgers loopt de (soms intensieve) zorg vaak op en men vergeet weleens hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Hoe lekker is het als je even los bent van de zorg en je hoofd kunt leegmaken, door bijvoorbeeld yoga, een stevige wandeling of een fietstocht? En hoe fijn zou het zijn als u samen naar een activiteit kunt gaan, apart van elkaar kunt bewegen en ontspannen en daarna samen weer naar huis gaat? Samen uit, samen thuis!

Welzijnsorganisatie Impuls en Sportcentrum Vondersweijde gaan graag met u, ouderen en mantelzorgers in gesprek voor een mooie invulling hiervan. Ook wordt er informatie verstrekt over het bestaande aanbod van bewegen bij Vondersweijde en daarbuiten. Ouderen van 60+ en mantelzorgers zijn van harte welkom, samen of alleen, op donderdag 26 januari om 19.00 uur in het sportcafé van Vondersweijde.