Afbeelding
Foto: Steef Alblas

'Geen paniek': psychiatrisch
cabaret in het Rabotheater

Met hun voorstelling 'Geen paniek' brengen Bram Bakker en Marjolijn van Kooten psychiatrisch cabaret naar Hengelo. Op woensdag 18 januari (aanvang 20.00 uur; entreeprijs € 18,50) staan zij op de planken in het Rabotheater.

Bram Bakker en Marjolijn van Kooten zijn beiden bekend met paniek. Marjolijn schiet zelf regelmatig in de vlekken en schreef er het boek Schijtluis over. Bram behandelt bekende en onbekende Nederlanders met angstklachten. Na vele columns en boeken over de psychiatrie te hebben geschreven, waagt de bekendste psychiater van Nederland zich voor het eerst in het theater. Naast alle treurigheid valt er in de psychiatrie gelukkig ook veel te lachen. Cabaretier Marjolijn van Kooten vertelt met zelfspot en zingt ontroerende liedjes over haar leven als schijtluis.

Op vrijdag 20 januari (aanvang 19.30 uur; entreeprijs € 7,50) is het de beurt aan Rob & Emiel met The Best OFF 'ON'. Al jaren verweven Rob & Emiel magie, cabaret, verwondering en humor in feel-good performance-acts. Bij het grote publiek werden ze bekend als finalisten van het programma 'De Nieuwe Uri Geller' en al snel volgde het eigen televisieprogramma 'Street Magic', waarin zij willekeurige mensen verbazen met ongelofelijke trucs. Nu komen Rob en Emiel naar het Rabotheater!

Ook Slagerij van Kampen komt op vrijdag 20 januari 2017 (aanvang 20.00 uur; entreeprijs € 9,-) naar het Rabotheater. Samen met blazerssectie in swingende combinatie! Slagerij van Kampen is een fenomeen van wereldformaat dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. De slagwerkgroep is in tweeëndertig jaar uitgegroeid tot een internationaal succes met overal uitverkochte concerten. Ook in 2016 is Slagerij van Kampen wederom uitgeroepen tot 'Beste Slagwerkgroep van de Benelux'. In 'LIP/STICK' is de band uitgebreid met een spetterende blazerssectie voor een show met een grote afwisseling in sferen, stijlen en soorten muziek. Soms indrukwekkend groot en energiek, dan weer ragfijn en verstillend. Voorafgaand aan het optreden wordt een gratis drumworkshop gegeven.