Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Sportiviteit en respect
voorop bij Auni-Toernooi

Afgelopen zaterdag vond de 32ste editie plaats van het Auni-Toernooi in Hengelo. De organisatie van het multiculturele zaalvoetbaltoernooi kan weer terugkijken op een zeer geslaagde editie met een sterk deelnemersveld, volle tribunes, Fair-Play en gezelligheid. Kampioen werd het team van El Ninios uit Amsterdam.

De beginaftrap van het 32ste Auni-Toernooi werd voor de zesde achtereenvolgende keer verricht door Emre Kandemir. Hij is de 12-jarige zoon van de organisator. Toeval of niet, maar ook dit jaar viel er op de dag van het toernooi sneeuw. En dat is zeer toepasselijk bij het embleem van het Auni-Toernooi: de sneeuwpop. De sneeuw leverde een mooi plaatje op, maar was uiteraard minder leuk voor de teams die uit verschillende hoeken van Nederland naar het toernooi moesten komen. Het was niet alleen de sneeuw, maar vooral de gladheid op de verschillende wegen die voor problemen zorgde. Ondanks de slechte weersomstandigheden waren echter bijna alle deelnemende teams aanwezig.

Het spel was wederom van zeer hoog niveau, de belangstelling van het publiek was de gehele dag groot en natuurlijk stonden sportiviteit en respect weer voorop. De gezelligheid en de sfeer in de sporthal waren dan ook grandioos. Er waren weer vele prominente spelers te bewonderen die elders spelen op BVO- en Topdivisie-niveau veld-/zaalvoetbal, bekende straatvoetballers, verschillende internationals en nog vele anderen. In de eerste pauze was er een mooi dansoptreden van de kleine meiden Rana en Elanur. Na dit optreden werd de loting voor de kwartfinaleronde verricht door Kemal Gezer, de rasechte straatvoetballer uit Amsterdam en tevens ex-international, samen met topspeler en international Adem Kocak. Vervolgens werd er een leuke voorwedstrijd gespeeld tussen de Hengelose JO13-1 teams van ATC'65 en HVV Tubantia.

De eindstand van het 32ste Auni-Toernooi is als volgt: 1. El Ninios uit Amsterdam, 2. Suryoye Baradaeus uit Hengelo, 3. Beydillispor uit Utrecht, 4. Rooti On Fire uit Borne, 5. FC Posof 1 uit Almelo, 6. Atik All Stars uit Apeldoorn, 7. FC Posof 2 uit Almelo, 8. Futsal Club Veenendaal uit Tiel, 9. RCD Espanyol uit Hengelo, 10. FC Youngboys uit Haaksbergen, 11. TCPM-Stars uit Hengevelde, 12. FC Tappas uit Hengelo.

Afbeelding
Afbeelding