Foto: Christian van der Meij
Foto: Christian van der Meij Foto: Steef Alblas

Stadsprins van Hengelo
is gepokt en gemazeld

Dit jaar worden de Windbuul'n voorgegaan door een Hoogheid die gepokt en gemazeld is in het carnaval. Joost Vollenbroek kwam vorige week in een afgeladen Club Merlijn op als 67ste Hoogheid der Windbuul'n, Stadsprins van Hengelo.

Joost Vollenbroek, die in het dagelijks leven werkzaam is bij VSO 't Korhoen in Hengelo, is geen onbekende binnen het Hengelose carnaval. Als zoon van Prins Rob I kreeg hij het carnaval met de paplepel ingegoten. Zo was hij al eerder adjudant van Prins Marc en heeft hij de afgelopen vier jaar binnen de vereniging de functie van Vorst vervuld. Dat het met de opvolging ook wel goed zit, blijkt al wel uit het feit dat de twee zoons die hij samen met zijn vrouw Tanja heeft al actief zijn in de miniraad van de vereniging.

Het komende seizoen wordt Prins Joost bijgestaan door twee adjudanten: Harry Bal en Niek van der Zande. Harry Bal is werkzaam bij Reklatekst in Hengelo en ook zeer actief binnen de vereniging. Zo is hij lid van de wagenbouw en tevens Nachtvorst binnen de Raad van 11. Niek van der Zande werkt bij Tulip Inn Amsterdam Airport op Schiphol en is binnen de vereniging onder andere actief als secretaris en voorzitter van de PR commissie.Het trio regeert dit jaar over het Hengelose carnaval onder het motto: 'Met stoom en kokend water komen wij een paar weken later.'