Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Verhuizing doorgeven
eenvoudiger geworden

Mensen kunnen in Hengelo voortaan hun verhuizing eenvoudiger doorgeven op het Publieksplein. Er is geen papieren aangifteformulier meer. Dat betekent dat iemand die nu aangifte van verhuizing doet, aan de balie geen 'natte' handtekening meer hoeft te zetten op een formulier.

Al enkele jaren kunnen inwoners bij de gemeente Hengelo digitaal een verhuizing doorgeven. Via internet geven mensen een verhuizing door met behulp van DigiD. Hier wordt zeer veel gebruik van gemaakt. Maar niet iedereen kan digitaal een verhuizing doorgeven. Daarom kunnen mensen ook aangifte doen op het Publieksplein. Voor deze groep is de werkwijze aangepast. De gemeente heeft het formulier 'Verhuizingen', dat mensen via de website gebruiken, omgebouwd voor de balie.

Het is niet meer nodig om een handtekening te zetten op een papieren aangifteformulier. Het is ook niet meer nodig dat de baliemedewerker een kopie van een identiteitsdocument maakt. Dat past goed in de landelijke campagne 'Laat je niet kopiƫren'. De gemeente verwerkt het proces verder ook digitaal. De nieuwe werkwijze kost minder tijd en minder papier. Er zijn nog maar een paar gemeenten in Nederland die op deze manier werken en de 'natte' handtekening niet meer nodig hebben.