Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lezing door Joop Plasmeijer in Museum Hengelo

Op dinsdag 17 januari is er bij Museum Hengelo een lezing en rondleiding door Joop Plasmeijer. De kunstschilder wil iedereen nader kennis laten maken met zijn werk en zijn werkwijze. Daartoe houdt hij niet alleen een boeiende lezing, maar geeft hij ook een toelichting op de dertig schilderijen die in de Van Leentzaal van Museum Hengelo hangen.

In de lezing gaat Joop Plasmeijer in op de achtergronden van zijn leven, zijn visie en zijn aanpak. Een unieke kans om nader kennis met deze grote kunstschilder te maken. Na de lezing en voor de rondleiding is er tijd voor een kop koffie. De aanvang van de lezing is om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,- (donateurs: € 2,50).

Joop Plasmeijer, geboren in 1942 in Amsterdam, verhuisde op tienjarige leeftijd naar het oosten van Nederland. Hij werkte in Hengelo in de metaalindustrie, eerst als draaier, later als technisch controleur. Hij begon eind jaren zestig met schilderen en was al snel achter de schildersezel te vinden. Plasmeijer had al gauw succes. Dat leidde er onder meer toe dat zijn werk in 1969 door de jury van de Talensprijs werd aangewezen als beste werk. Twee jaar later ontving hij de derde prijs.

Rond 1974 nam het schilderen Plasmeijer zo in beslag, dat hij stopte met werken. Hij werd toegelaten tot de toenmalige Beeldende Kunstenaars Regeling. Veel van zijn werken zijn dan ook opgeslagen bij de gemeente Hengelo. Plasmeijer toont zijn werk met regelmaat in solo- en groepstentoonstellingen. Radio Nederland Televisie (RNTV) maakte een televisiedocumentaire over Plasmeijer en deed dat in combinatie met de wereldberoemde Josip Generali.

Afbeelding