Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Sensoor Borne ontmoet
graag nieuwe vrijwilligers

Sensoor Borne zoekt luistertalent voor haar telefonische en online hulpdiensten. De vrijwilligers van Sensoor bieden dag en nacht een luisterend oor aan mensen die hun verhaal niet in hun eigen omgeving kwijt willen of kunnen. Ze luisteren naar verdriet en problemen, geven steun en denken mee.

Op dinsdag 17 januari is er om 14.00 uur een informatiebijeenkomst over het werk dat een vrijwilliger bij Sensoor doet en er wordt informatie gegeven over de training voor de nieuwe vrijwilligers die in februari begint. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig want de behoefte aan een anoniem luisterend oor is groot. Sensoor heeft landelijk ruim 900 vrijwilligers en voert meer dan 250.000 gesprekken per jaar en dat aantal gesprekken groeit. Met name eenzaamheid, psychische problemen en relatieproblemen worden veel besproken.

De échte aandacht voor de ander maakt een Sensoor-gesprek bijzonder. Vrijwilligers kunnen de ander ondersteunen, meedenken, pijn erkennen en verzachten. Een vrijwilliger vertelt: 'In de gesprekken ga ik om de ander geven. Ik weet niet wie of waar diegene is. Waar het om draait is het pure contact. De aandacht. Het mens-zijn.'

Iedereen die vrijwilliger wil worden, volgt de Sensoor-training, die zich richt op het ontwikkelen van luister- en gespreksvaardigheden. Na deze training worden vrijwilligers professioneel begeleid en ondersteund. Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk en aanmelden kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk.

Sensoor biedt al meer dan 57 jaar ondersteuning door middel van een anoniem gesprek op afstand. Inmiddels gebeurt dit via telefoon, chat en e-mail vanuit 26 locaties in het hele land. In 2015 wonnen de vrijwilligers van Sensoor de Meer dan Handen award, samen met 113Online. Dit is een prachtige erkenning voor het werk dat zij dag en nacht doen.