Rob Hietland
Rob Hietland Foto: Steef Alblas

Rob Hietland van Auto Bleeker
Oldenzaal stelt zich aan u voor

Rob, hoe lang werk je al bij Auto Bleeker?

Op 15 december 2016 werk ik precies 17 jaar bij Auto Bleeker.

Wat is je functie en waarom heb je voor het autovak gekozen?

Ik ben verkoopadviseur bij Auto Bleeker Oldenzaal en ik geef onze klanten mijn allerbeste advies bij de aankoop van hun nieuwe of hun gebruikte auto. Ik heb voor dit vak gekozen, omdat het gewoon erg leuk is en het elke dag met het allergrootste plezier doe. Het is elke dag weer anders en ik vind het echt geweldig om te doen. Als nieuwe of bestaande klanten al toeterend en zwaaiend met hun nieuwe aanwinst onze showroom in Oldenzaal uitrijden, dan is mijn doel bereikt en daar haal ik mijn energie uit. Daar wordt ik blij en gelukkig van en dat is waar we het als team van Auto Bleeker Oldenzaal allemaal voor doen.

Welke auto is het gemakkelijkst te verkopen ?

Veel klanten kijken thuis op onze nieuwe Bleeker-website en maken daar al hun keuze voor een nieuwe of een gebruikte auto. De auto die ze thuis al uitgezocht hebben, wordt het meestal ook. Af en toe hebben we zelfs nog een beter alternatief en maken we de klant daar nog gelukkiger mee.

Wat is voor de autoverkoper doorgaans het belangrijkst: het exterieur, het interieur of het vermogen ?

Bij een auto die je moet inruilen, is het hele pakket belangrijk. Dus de kleur van de auto, de kleur van de bekleding, het motorvermogen, de uitrusting, de staat van het gedane onderhoud, de staat van de banden, oftewel de gehele auto op zich. Je wilt immers een goede en courante auto inruilen voor een volgende nieuwe eigenaar.

Hoe hou je je vakkennis op peil ?

Wij werken dagelijks met diverse websites en online internetdiensten. Via die digitale internet-snelweg blijf je goed op de hoogte en kun je je vakkennis op peil houden en waar nodig bijschaven. Online cursussen staan ook elke dag via Bosch tot onze beschikking, dus bij Bleeker Oldenzaal zijn wij bij de tijd!

Wat merk je hier zelf van ?

Je merkt dagelijks de noodzaak om bij te blijven, want je moet ervoor zorgen dat de vragen die de klant je stelt, ook zo goed en zo onderbouwd mogelijk kunt beantwoorden.

Welke technische voorziening zou volgens jou standaard op alle auto's moeten zitten ?

De meeste nieuwere auto's hebben standaard al veel voorzieningen en de auto's worden ook steeds completer, luxer en vooral veel veiliger. Bij een gebruikte auto heeft de klant meestal een airco, een navigatiesysteem, een cruise control en een trekhaak op zijn lijstje met persoonlijke wensen staan.

In wat voor merk en type auto rijd je zelf ?

De auto die ik van de zaak rij, is de ene keer een Opel en dan weer een Kia.