Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kerst in het Techniekmuseum
In de kerstvakantie is HEIM langer open met vol programma

Tijdens de kerstvakantie is er veel te doen in het Techniekmuseum. Alles staat in het teken van kerst en winter. Iedere dag zijn er verschillende leuke en uitdagende activiteiten voor het hele gezin. En het museum is ook nog eens langer open, om iedereen nóg langer te laten genieten.

Op bijna alle dagen in de kersvakantie zijn er extra activiteiten waar je van kunt genieten. Omdat we zo'n leuk en vol programma hebben, zijn we in de periode van zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari iedere dag vanaf 11.00 uur al geopend. En dit geldt óók voor maandagen. Tijdens eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Robots en 3d

Doe mee aan een demonstratie en een workshop over het maken van een computergame. Of ga zelf een robotje programmeren! Moeilijk? Nee hoor. Iedereen kan het. En als je van pannenkoeken houdt, kom dan kijken naar de 3d pannenkoekprinter. Natuurlijk mag je ze proeven. Wij hebben ze al geproefd en ze smaken erg lekker.

Textiel en 3d

'Verweven in textiel', zo heet deze workshop. Je gaat lekker experimenteren met diverse materialen en brengt met de nieuwste techniek versieringen aan; in deze workshop doen we dat met 3d-printerpennen! Maak nieuwe hippe textiel. Deze workshop is tevens vanwege de Open Monumentendag Special die op 29 en 30 november in Twente plaatsvindt en als thema heeft 'Textiel in Twente'.

Schimmenspel en digibeeldverhaal

Bij het Schimmenspel ga je prachtige schimmen maken die in het teken van de winter staan. Je gaat bedenken, maken én filmen. Uiteindelijk krijg je filmpjes met een leuk verhaal. Ook kun je meedoen aan het digibeeldverhaal, hier kruip je in de huid van een uitvinder. Je gaat machines onderzoeken en fotograferen. Daarna teken je je eigen machine, en deze fotografeer je ook. Met al deze foto's maak je op de iPad een beeldverhaal waarin je de wereld vertelt over jouw uitvinding.

Informatie

Eigenlijk is er teveel om op te noemen. Want we hebben het nog niet eens gehad over de Doemiddagen en de andere dingen die we in de kerstvakantie organiseren. Kijk daarom even goed op onze site, hier vind je ook de data en aanvangstijden van de verschillende activiteiten. Voor enkele workshops geldt een extra bijdrage. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

Informatie

Je vindt het Techniekmuseum aan de Industriestraat 9 in Hengelo. Kijk voor meer informatie op www.techniekmuseumheim.nl.

Afbeelding