Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Oldenzaalse BNI-chapter
is vandaag gelanceerd

De datum 15 december 2016 (vandaag) wordt een dag voor de Oldenzaalse geschiedenisboeken. Want op deze dag is BNI-chapter Branta gelanceerd. Steeds meer ondernemers ontdekken de professionele netwerkorganisatie BNI en haar voordelen.

De organisatie kent dan ook een enorme groei. Dat bewijst de oprichting van alweer een nieuw BNI-chapter in Oldenzaal. De voorzittershamer is in handen van Rob Postma, teamleider van Countus Accountants + Adviseurs. BNI staat voor Business Netwerk International. Deze van oorsprong Amerikaanse aanbevelingsorganisatie is wereldwijd al meer dan dertig jaar actief. BNI is een commerciële en professionele netwerkorganisatie die uitgaat van efficiënte mond-tot-mondreclame. Waarom is deze reclame zo efficiënt? Omdat mond-tot-mondreclame de meeste opdrachten oplevert tegen de laagste kosten. Lokale zakenmensen, stuk voor stuk ondernemers die het grote professionele belang inzien van een correcte netwerking, verenigen zich in een BNI-chapter en komen wekelijks op een vast tijdstip bijeen. Om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen en om elkaar gericht te kunnen aanbevelen. De filosofie en werkwijze van BNI sluiten hier perfect op aan. 'Door het wekelijks samenkomen wordt het netwerk van één ondernemer uitgebreid met het netwerk van alle andere BNI-leden. Hoe meer BNI-leden, hoe groter het netwerk en hoe hoger de zakencijfers', aldus Postma. 'Als BNI-lid is het net alsof je elke dag een team van verkopers in de regio hebt rondlopen die koopsignalen herkennen die voor jouw bedrijf van belang zijn.'

Onder het motto 'Geven loont!' bekijken de BNI-leden hoe ze elkaar aan nieuwe opdrachten kunnen helpen, zonder daarbij de 'What's in it for me'-afweging te maken. Elk chapter laat slechts één vertegenwoordiger van een bepaalde beroepscategorie toe om dilemma's en concurrentie uit te schakelen. Een van de succesfactoren is het onderlinge vertrouwen tussen de BNI-leden. 'Niemand introduceert een mede-lid in zijn eigen netwerk als hij er niet op kan rekenen dat hij degelijk werk aflevert. Uiteindelijk hangt ook je eigen reputatie eraan vast', zegt lidmaatschapscoördinator Jacqueline Kollerie, expert op het gebied van administratieve en secretariële dienstverlening. Dat wordt meteen een kwaliteitslabel dat de kracht van het BNI-netwerk versterkt.

BNI Branta start met 22 leden en heeft de ambitie om zeer snel het aantal leden van 35 te behalen. De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaats bij het sfeervolle hotel restaurant Erve Hulsbeek. Bent u ondernemer en wilt u BNI leren kennen door een reguliere bijeenkomst bij te wonen? Dan kunt u zich melden bij secretaris-penningmeester José Wrekenhorst van JWSA Salaris- en Administratiekantoor (06-15539389; jose@jwsa.nl).