Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Acht kampioenen voor
Judo Promotion Twente

Met drie Pieten die door de zaal liepen, was de concentratie vasthouden soms wel moeilijk voor de judoka's van Judo Promotion Twente tijdens het Sinterklaastoernooi in Markelo. Én je tegenstander én de Pieten in de gaten houden... Toch waren de begeleiders Mariëlle Zeiger, Robbert Kowallik, Mark Vaandering, Martin en Rita Evenberg dik tevreden met het behaalde resultaat. En hoe kan dat ook anders met maar liefst acht kampioenen.

De weging begon al vroeg om 8.10 uur in sporthal De Haverkamp in Markelo. Alle dames en de lichtste heren -8 jaar stonden in de rij voor de weegschaal. Na een gemeenschappelijke warming-up met allerlei sprongetjes, vallen, duwen, trekken en werpen was iedereen klaar voor de strijd. Bij het verdelen van de judoka's over de zes verschillende matten noteerde coach Martin goed wie naar welke mat ging, zodat daarna ook de coaches naar de verschillende matten konden gaan. De blokken 2 tot en met 4 werden de judoka's allengs groter, zwaarder en ervarener, om te eindigen met de hogere banden -12 jaar.

Het judo dat de judoka's van Judo Promotion Twente lieten zien, was erg gevarieerd. Waar Liz vooral o soto gari probeerde te maken, viel Medina veel aan met ippon seoi nage. De dames Chelsea, Fenne en Hanneke wonnen de meeste van hun partijen uiteindelijk op de grond. Sven, Youri, Sem, Haotian en Ruben lieten heel gevarieerd judo zien met afwisselend beenworpen, heupworpen, schouderworpen, armworpen en een enkele overname.

De prijzen werden als volgt verdeeld: Kampioen werden Alisa Kok, Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars, Ruben Vaandering, Noud Karperien, Taro Zwak, Sem Kalwij en Cas Karperien. Zilver ging naar Medelina Kubasik, Haotian Lei, Youri Grondman, Denley Langenbach en Ruben Wilbrink. Brons was voor Chiara Melisie, Elisa Melisie, Chelsea Langenbach en Matteo Melisie. Liz Klingeman, Isis Nollen, Imke Geselschap, Sven Mettinkhof, Jayden Blankestijn en Bjorn Linde eindigden als vierde. Roosmarijn de Wit, Esmee Kok, Omar Darwies, Teero Oskamp, Tristan Boers en Joey van der Sloot werden vijfde.

Afbeelding
Afbeelding