Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zilver en drie keer brons voor judoka's

Afgelopen zondag waren de judoka's van Judoschool Haagsma aanwezig bij de Team Cup wedstrijden in Deventer. Het was een sterk bezet toernooi. Er waren meer dan 43 teams aanwezig. In totaal deden er zeven teams van Judoteam Bijsterbosch en Judoschool Haagsma mee.

De dag begon vroeg voor de jongens en meiden in de leeftijdscategorieën -12, -15 en -18 jaar. Het damesteam -18 liet zien goed in vorm te zijn. Na een mooie strijd gingen ze met het zilver naar huis. Het meisjesteam -12 kwam ook goed voor de dag in Deventer. Voor de meeste meisjes was het een spannende ervaring. Velen deden voor het eerst mee in een teamtoernooi. Extra spannend dus voor hen! Het was dan ook mooi dat ze een derde plaats behaalden. Bij de jongens in de -12 kwamen twee teams in actie. Het was een mooie ervaring voor de jonge judoka's en ze hadden er veel plezier in. Het jongensteam 1 liet goed judo zien en zij werden beloond met het brons.

Na de middagpauze kwamen twee jongensteams in de -15 op de tatami. De heren hadden er zin in en lieten erg goed judo zien. Er waren spannende partijen. Het jongensteam 1 leverde veel strijd. Ze verloren nipt de halve finale. Hierdoor konden ze alleen nog het brons winnen en dat deden ze ook. Resultaat: een mooie, zeer verdiende bronzen beker!