Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Fanatieke GEObattle op het Twickelcollege

Het enthousiasme spatte er af bij de 'jonge geografen'. Fanatisme, creativiteit, doortastendheid, samenwerken, aardrijkskunde kennis en aardrijkskundige vaardigheden werden wisselend ingezet bij de GEObattle, een aardrijkskunde-wedstrijd voor basisschoolleerlingen. Er deden 80 leerlingen, 20 teams van 4 leerlingen, van groep 8 uit Hengelo, Borne, Delden, Beckum, Markelo en Diepenheim mee.

Ook maakten de basisschoolteams aan de hand van de gegeven randvoorwaarden een ontwerp voor een multifunctioneel evenemententerrein in een woonwijk van Hengelo. Twintig teams streden om de winst en uiteindelijk waren er drie winnaars. Basisschool Erve Hooyerink uit Delden won de ontwerpwedstrijd en basisschool 't Iemnschelf uit Borne had de beste uitslag bij de aardrijkskunde vraagstukken. Beide winnaars ontvingen een Atlas Nederland van Boven Junior die beschikbaar was gesteld door Noordhoff Atlasproducties. Maar het team dat het beste op beide onderdelen scoorde, mocht zich de echte winnaar noemen. Dat was dit jaar basisschool De Welp (Elena Lonink, Thomas Meijer, Thijmen Roos en Eline Schreuder) uit Markelo. Hun hele groep 8 gaat naar de LEGO Education Innovation Studio in Enschede voor een workshop die wordt aangeboden door Saxion.

De GEObattle werd dit jaar voor de tweede maal op het Twickel College Hengelo georganiseerd. Inmiddels zijn er meerdere scholen in Nederland geïnteresseerd in deze aardrijkskunde wedstrijd. Dit schooljaar wordt de GEObattle ook georganiseerd in Urk, Kerkrade, Ommen, Zwolle en Zutphen. Meer informatie en foto's op www.facebook.com/GFSTwickelcollege en op www.GEObattle.nl.

Afbeelding