Foto: Bertus Slotman
Foto: Bertus Slotman Foto: Steef Alblas

Huwelijksaanzoek
op stadhuistoren

De vijfentwintigjarige Wesley Egberink, geboren in Hengelo, vroeg op maandag 1 november zijn twintigjarige Enschedese vriendin Kaylee Finkers ten huwelijk op een bij veel Hengeloƫrs bekende, maar zeker ook bijzonder fraaie locatie: het bordes van de stadhuistoren.

Bij een bezoek van Kaylee aan haar neef begin dit jaar, hebben Wesley en Kaylee elkaar voor het eerst ontmoet. En, zoals dat wel vaker voorkomt, blijft hij na een avondje gezellig kletsen maar steeds aan haar denken. Half mei besluit Wesley de stoute schoenen aan te trekken door Kaylee te laten blijken dat hij haar niet alleen leuk vindt, maar dat hij haar dolgraag beter wil leren kennen. En sinds die date op 22 mei zijn ze bijna onafscheidelijk van elkaar. Toch is er nog een klein praktisch probleempje dat opgelost moet worden, want Wesley woont op dat moment in Rozenburg. En dat betekent voor hem elk weekend de reis Rotterdam - Twente en vice versa.

Maar gelukkig gaat die situatie binnenkort veranderen, want Wesley keert definitief terug naar Hengelo. Aan het begin van een wel heel speciale eerste novemberavond wordt Wesley zowel door zijn zus geholpen bij het 'inrichten' van het bordes alsook bij het ophangen van foto's aan de muren van de binnentoren. Op het bordes komt voor het moment supreme een tafel met twee stoelen te staan. En op die tafel, hoe kan het ook anders, een fles champagne.

Kaylee weet op dat moment nog van niets. Maar als Wesley zijn vriendin ophaalt en zij samen langs de toren van het stadhuis lopen, stelt hij haar voor om de toren eens te gaan beklimmen. En om toegang tot de toren te krijgen, moet je wel een beetje geluk hebben. Dat geluk heeft hij! Want bij de ingang van de toren staat een gids die, zo op het oog, iets aan het opruimen is. Toeval? De gids van Museum Hengelo doet niet moeilijk over het verzoek van Wesley en laat weten dat beiden naar boven mogen.

Eenmaal daar aangekomen, vraagt Wesley zijn vriendin ten huwelijk. Het positieve antwoord van haar komt verrassend snel en enthousiast. Tijd dus voor de champage. En een mooie gelegenheid om van het fraaie uitzicht over Hengelo te kunnen genieten. Daarvoor nemen zij alle tijd. Dat kan ook niet anders, want Wesley moet tijd winnen om familieleden de kans te geven zich naar de stadhuistoren te begeven. En eenmaal weer beneden aangekomen, staat Kaylee een volgende verrassing te wachten: de felicitaties door de familie.

Foto: Bertus Slotman