Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Theaterweekend in Rabotheater

Het weekend van 20 tot en met 22 januari ademt heel Nederland theater tijdens het tweede BankGiro Loterij Theaterweekend. Rabotheater Hengelo doet daar natuurlijk weer aan mee met een prachtig en gevarieerd programma.

De voorstellingen blijven nog even geheim, maar de prijs van een toegangskaartje is al wel bekend: van € 5,00 tot € 9,00 per kaartje! Op 20 december worden de titels van de voorstellingen bekend gemaakt door het Rabotheater. Het publiek kan inmiddels al een Blind Date boeken. Het genre en het tijdstip van de voorstelling is bekend, maar wat het publiek precies gaat zien, blijft een verrassing tot 20 december.

Op vrijdag 20 januari is er om 19:30 uur in de Middenzaal een bijzondere mix van cabaret en magie voor € 7,50 en om 20:00 uur in de Grote Zaal een fantastische slagwerkshow voor € 9,00. Op zaterdag 21 januari kan er om 20:30 uur in de Middenzaal genoten worden van dans van internationale klasse met live muziek voor € 7,50. Op zondag 22 januari vindt er om 14:30 uur in de Grote Zaal een spannende familiemusical (vanaf 6 jaar) plaats voor € 7,50 en € 5,00 (jeugd).

Het theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Dit jaar kan het theaterweekend bovendien rekenen op de steun vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 'Dat dit weekend voor de tweede keer georganiseerd wordt, zegt genoeg denk ik', vertelt Peggy Vrijens, een van de ambassadeurs van het Theaterweekend. 'Ik vind het mooi om te zien dat mensen in dat weekend naar het theater gaan en daardoor hopelijk een warm gevoel erbij krijgen om vaker een voorstelling te bezoeken. Ik vind het fantastisch om daaraan mee te werken'.

Op zaterdag 21 januari opent Rabotheater Hengelo tussen 12:00 en 17:00 uur alle deuren. Er zijn verschillende stands, films en rondleidingen. Kunstenaar Henk Lassche geeft rondleidingen bij een tentoonstelling met werk van Eef de Weerd en van het hoofd techniek van het theater, Bert Bornebroek, krijgt u een inkijk van die delen van het theater waar u normaal gesproken niet komt. Eerst is er een film en een korte presentatie over het bouwen, spelen en afbreken van een theatervoorstelling. Aansluitend wordt het publiek rondgeleid door het gebouw.

Afbeelding