Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

In de kerstsfeer komen tijdens de donkere dagen voorafgaande aan kerst ?

Op zondag 11 december aanstaande van 15.00 uur tot 16.30 uur vindt er een sfeervol kerstmoment plaats tijdens een ´Inloop Kerstzang en Kerstmuziekmiddag´ in de Hofkerk te Oldenzaal.

Iedereen is hier van harte welkom! Onder bezielende leiding van dirigente Dorothea van Linschooten zingt het Oldenzaals Nederlands Basiliekkoor stemmige kerstliederen die worden afgewisseld door gevarieerde instrumentale kerstmuziek, verzorgd door een combinatie van het Twents Mandoline en Gitaar Orkest en het Regionaal Mandoline en Gitaarorkest uit Zwolle.

Dit laatste orkest, nog maar pas geleden opgericht, nam afgelopen jaar enige malen deel aan internationale festivals en had diverse optredens in samenwerking met verschillende solisten. Dit gelegenheidsorkest, dat ook het koor zal begeleiden, wordt geleid door de heer leo van Rutte en zal onder andere een internationale kerstmedley en enkele Ierse stukken ten gehore brengen.
Er zal geen pauze zijn tijdens de uitvoering en er is een vrije gift na.

Jubilerende koorleden gehuldigd.

Zondag 20 november jongstleden werden er 6 leden van het Oldenzaals Nederlands Basiliekkoor gehuldigd. 2 van deze koorleden ontvingen uit handen van Pastoor Reerink, tijdens de Eucharistieviering, vanwege hun 25 jarig koorjubileum de eremedaille Sint Gregorius in zilver. Dat waren mevrouw Nijhuis oude Elferink en mevrouw van Berkel Benneker. De andere 4 koorleden zijn maar liefst 40 jaar koorlid. Het gaat hier om mevrouw Nadorp, mevrouw KuipersIkink, mevrouw Tomesen Wennekes en de heer Spit. Zij ontvingen de eremedaille Sint Gregorius in goud.

Afbeelding