Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Publiek wordt vermaakt tijdens Sinterklaas Koopzondag Hengelo

Tijdens de koopzondag op 27 november zal van 12.00 tot 17.00 uur het winkelend publiek vermaakt worden tijdens de 'Sinterklaas Koopzondag Hengelo'. Waar voorheen alle activiteiten werden gecentraliseerd op het marktplein, zal het dit jaar verspreid worden op verschillende locaties door de binnenstad. En uiteraard zullen er weer tal van activiteiten georganiseerd worden.

Er komt een podium te staan met de discoshow van Telekids, er kan geknutseld worden met zwarte pieten en een ritje in de pietentaxi door de stad gemaakt worden. Er is een zwarte pieten diploma te verdienen door te ervaren hoe het is om als zwarte piet over de daken te gaan en er zal een sinterklaaskermis komen te staan. Sinterklaas en zijn pieten zullen deze middag natuurlijk niet ontbreken en zijn de hele middag in de stad aanwezig. Op het podium zullen verschillende prijzen worden uitgereikt. Zo wordt er een prijs voor het leukst verklede pietje uitgereikt, zal de winnaar van de ballonnenwedstrijd bekend worden gemaakt en de Gouden Pepernoot aan Stichting Kans voor een Kind.
Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte ofwel door sociale of maatschappelijke omstandigheden.