Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Amnesty Borne protesteert
tegen trekpleister Indonesië

De brieven van Amnesty International Borne zijn deze maand gericht aan de autoriteiten van Indonesië. Ze betreffen milieuactivist I Wayan Suardana. Hij verzet zich met anderen tegen de bouw van een luxe resort op vier kunstmatige eilanden voor de zuidkust van Bali. Hij riskeert een celstraf van zes jaar en een hoge boete.

Wilt u meedoen? Neem dan contact op via amnestyborne@gmail.com of 074-2662702. Amnesty Borne mailt of bezorgt u dan een kant-en-klare brievenset. Actievoeren kan ook via de website van Amnesty: www.amnesty.nl.

I Wayan Suardana, beter bekend als Gendo, is een prominente mensenrechtenverdediger. Hij verzet zich tegen de bouw van een luxe resort op vier kunstmatige eilanden in de baai van Benoa in het zuiden van Bali. Hij liet zich hierover kritisch uit op Twitter. De bouw van deze toeristische trekpleister zou ernstige schade kunnen toebrengen aan het milieu en de traditionele Balinese cultuur bedreigen. Hij organiseerde samen met milieuactivisten, ngo's en kunstenaars al talloze protesten tegen de bouw. Hij wordt nu mogelijk vervolgd voor laster. Als hij wordt veroordeeld, riskeert hij een celstraf van zes jaar en een hoge boete.

Amnesty Borne verzoekt iedereen om vóór 1 december 2016 een brief naar het hoofd van de Indonesische politie te sturen en hem op te roepen om het onderzoek naar I Wayan Suardana onmiddellijk te stoppen.

Afbeelding