Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Sterk optreden teams
Judoschool Haagsma

Judoschool Haagsma uit Hengelo had zich in het begin van het seizoen al ingeschreven voor het 20ste Internationale Theo Meijer Teamtoernooi in Leusden. Met de teams onder 10 jaar, onder 12 jaar en onder 15 jaar waren de judoka's al vroeg op pad om goede prestaties op de tatami (judomat) neer te gaan zetten.

Na de weging was het duidelijk dat het een lang en zwaar dagje zou worden voor de judoka's. Meer dan 35 clubs uit meer dan vijf verschillende landen deden mee. Voor veel clubs een testmoment om te kijken hoe hun teams er voor staan. Als eerste verscheen het team onder de 12 jaar op de tatami. Er werd met 2-3 verloren tegen het Duitse JC Leipzig. Het was wel een wake up call voor het team, dat verwezen werd naar de verliezersronde. Hierin werd tweemaal winst geboekt. Vervolgens werden ze uitgeschakeld door thuisclub Theo Meijer.

De jongens onder de tien jaar wonnen van Judo Yushi, Sportinstituut Schiedam en Judo Haaglanden om vervolgens in de finale tegen Budo Sport Arnhem te strijden. Steven Groot Bramel kwam als eerste op de mat en gaf goed partij, maar wist deze helaas niet te winnen. Luca Richardson zette de stand direct gelijk door zijn tegenstander vol te werpen met een schitterende tai-otoshi (armworp). Douwe Leushuis zorgde ervoor dat de stand 2-1 in het voordeel van Judoschool Haagsma werd. Laurens Weseman zette het ritme voort en kwam in zijn partij voor te staan. Helaas kon hij dit niet volhouden, waardoor de stand weer gelijk was. Stijn Dollenkamp had de taak om de winst binnen te halen. Dit viel niet mee in de plus klasse. Met goed grondwerk en een mooie yoko-otoshi (zijlinkse offerworp) wist hij de winst en een enorme beker mee naar Hengelo te nemen.

Vervolgens moest het team onder de 15 jaar aantreden. Ze wonnen knap van het thuisteam, maar werden vervolgens verwezen naar de verliezerspoule. In deze poule stoomden ze door naar de kleine finale, waar ze tegen het sterke Ken-Am-Yu uit Haarlem stonden. Deze werd gewonnen met 3-2 waardoor het brons voor de Hengelose club was.