Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Kersttrends 2016:
klassieke kleuren

Of je nu wilt of niet: je kunt er niet omheen. Zeker de tuincentra, maar ook veel winkels hebben al een uitgebreid assortiment aan kerstartikelen uitgestald. Een mooie bron van inspiratie, zeker voor de mensen die mee willen doen aan de trends van 2016.

Opvallend is dat we dit jaar back to basics gaan. Kerst zoals kerst bedoeld is, lijkt ineens weer populair. De kleuren rood, groen en goud zijn de belangrijkste kleuren in deze trend en ook de glitterliefhebber zal met dit thema heel goed uit de voeten kunnen. Eigenlijk de klassieke kerst zoals we hem kennen. Ook zie je binnen dit thema veel guirlandes en kerstkranssen versierd met strikken en nepsneeuw. Leuk om op te hangen bij je voordeur of in huis in de kerstsfeer verder door te voeren dan alleen een mooi versierde kerstboom.
Er wordt dit jaar veel gebruik gemaakt van natuurlijke en pure materialen. Kleuren die een hoofdrol hebben binnen deze trend zijn wit, grijs, goud en een diepe rood die bijna naar bruin neigt. Samen met het gebruiken van hout, veren en zachte breisels creëer je een comfortabele en pure sfeer.
Voor de boom is er volop keuze. Ook hier komen de warme en klassieke kleuren terug, maar u kunt ook kiezen voor houten hangers, veren en dennenappels. Voor de woonkamer zijn dit jaar kandelaren van hout in. Ook populair zijn kussentjes met een dierenprint, een stoer gewei voor aan de muur en een heerlijk warm plaid voor op bank.
Ook de kleuren wit, zilver, blauw en mint zien we dit jaar volop in de winkel. Deze koele kleuren zijn weer perfect te combineren met houten accessoires. In combinatie geven deze items een authentieke wintersfeer.
Opvallend dit jaar is het aanbod aan kleine huisjes voor in de boom, vogeltjes, sneeuwvlokken en gedecoreerde ballen. En wie een fraai winterdorp wil opbouwen, kan eveneens zijn of haar hart ophalen. Van huisjes (al dan niet met verlichting), boompjes, kunstsneeuw en poppetjes van mensen en dieren. Je kunt het zo gek niet bedenken. En wie liever een kerststal in de kamer wil creëren? Ook hier lijkt het aanbod dit jaar grenzeloos.