Foto: archief Peter Boone Music Productions
Foto: archief Peter Boone Music Productions Foto: Steef Alblas

Buddy Holly 'springlevend' in theater

Buddy Holly 'leeft' weer! Zesenvijftig jaar na zijn dood is de Texaanse Rock 'n Roll ster nog altijd een cultfiguur. Een onfortuinlijke vliegtuigcrash maakte al na twee jaar een einde aan zijn carrière, maar in die tijd ontpopte hij zich als een waar hitkanon! De Britse band Buddy Holly and the Cricketers brengt met een onnavolgbare theatershow een prachtige ode aan de Rock 'n Roll held en zijn band.

De show weet in theaters 'all over the world' het publiek uit de stoelen te krijgen, swingend en dansend in de gangpaden, op de Rock 'n Roll klassiekers die Buddy Holly groot maakten. Zoals That'll be the day, Oh Boy, Peggy Sue, Maybe Baby en nog veel meer 'gouwe ouwe'. Topsongs uit de 'rocking fifties', die ook de jongere generaties weer prikkelen. Buddy Holly and the Cricketers rock 'n rollt al 25 jaar de wereld rond met zijn show rond het Amerikaanse muziekfenomeen. De band is een selectie van de beste acteur-musici die Engeland te bieden heeft. In het bekende BBC zaterdagavond live programma 'The One and Only', gepresenteerd door Graham Norton, werden ze na een gastoptreden uitgeroepen tot beste en meest populaire Buddy Holly act in Groot-Brittannië. En met reden; de show kenmerkt zich door perfectie. De bandleden zetten het leven en de muziek van de Rock 'n Roll legende zo natuurgetrouw en met zoveel finesse neer, dat menig theaterbezoeker na afloop hoofdschuddend verzucht: 'Niet te geloven dat dit niet de echte Buddy Holly is.'

Op dinsdag 8 november is de show van Buddy Holly and the Cricketers om 20:00 uur te zien in de Middenzaal van het Rabotheater.