Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Laat uw fietsaccu reviseren

Fietsaccu's hebben niet het eeuwige leven. Wat doet u? Een nieuwe dure accu kopen of bent u slim en laat u het reviseren? Dat kan. Bij de Fietsaccuspecialist in Nijverdal geven ze uw fietsaccu een tweede leven.

Hoe zuinig en goed u ook met uw fietsaccu omgaat, op een gegeven moment verliest het zijn vermogen. Hij is steeds sneller leeg en u moet vaker opladen. Niet handig als u graag de fiets pakt. Een nieuwe accu kopen kan, maar kost veel geld. Het kan goedkoper en milieuvriendelijker. De mensen van de Fietsaccuspecialist zijn specialist op het gebied van revisie van accu's. Dat biedt meer mogelijkheden dan u denkt. Omdat de behuizing behouden blijft, is fietsaccu revisie goedkoper dan een nieuwe fietsaccu. En heel milieubewust.

U brengt uw accu langs bij de Fietsaccuspecialist, stuurt deze op of brengt de accu langs bij één van de fietsenmakers waarmee de Fietsaccuspecialist samenwerkt, waaronder fietsshop de Valk in Nijverdal. Bij de Fietsaccuspecialist zorgen ze ervoor dat u uw oude accu weer zo goed als nieuw terugkrijgt. Sterker nog, u krijgt een betere accu ervoor terug. Specialist Joachim: 'Dit is een belangrijk voordeel van revisie. Wij zorgen er namelijk voor dat de actieradius hoger is dan deze ooit is geweest. U kunt dus meer kilometers fietsen op uw e-bike met dezelfde gereviseerde accu. Door de betere kwaliteit van de accucellen én elektronica, gaat de batterij langer mee en geniet u dus optimaal van uw elektrische fiets.'

U kunt kiezen uit twee pakketten: 'Lion connect' en 'Donkey link'. Bij het fietsaccu revisie pakket 'Lion connect' vervangen ze de accucellen en passen ze de elektronica aan. Is de elektronica gewoon goed? Dan is pakket 'Donkey Link' prima. Hierbij worden alleen de accucellen vervangen. En als het nodig is, wordt de fietsaccu van uw e-bike voorzien een nieuw 'battery management system'. Dit is een systeem dat waakt over de gereviseerde accu en zorgt voor een optimale levensduur. 'Uiteraard wordt de accu grondig getest na de revisie. Werkt alles zoals we zelf zouden willen dat het werkt? Denk hierbij aan de oplaadtijd, het oplaadvermogen en de actieradius.'

Naast het reviseren van fietsaccu's kan de Fietsaccuspecialist ook de bestaande fiets van klanten voorzien van trapondersteuning door middel van een middenmotor. De Fietsaccuspecialist kan bijvoorbeeld uw fiets, tandem of driewieler voorzien van trapondersteuning. Met alle denkbare merken fietsaccu's kunt u bij de Fietsaccuspecialist terecht. Overigens reviseren zij niet alleen fietsaccu's, maar ook accu's van onder meer elektrische scooters, scootmobielen, accuboormachines en ander gereedschap met oplaadbare accu, laptops en segways. Heeft u een accu die aan vervanging toe is? Kijk voor meer informatie op www.fietsaccuspecialist.nl of bel 06-30442323.