Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kraak de codes en escape!

Volgende week opent de nieuwste escape room van Twente de deuren: De Russische Goudtrein. Dit is inmiddels de derde escape room van de Weijenborg in Delden.

In februari opende escape room Café René de deuren. In deze grote escape room kun je met vijftien personen tegelijk escapen. Voor grotere groepen is er een tweede escape room beschikbaar rondom ditzelfde thema. Vanaf 1 november kun je escapen uit de nieuwe spannende escape room: De Russische Goudtrein. Ook deze escape room is weer ontworpen door het duo Erna en Nico Hemersma. Inmiddels zijn zij de escape room specialisten en bruisen van de ideeën voor nog meer escape rooms.

Escape rooms zijn hip en happening en velen hebben de weg al gevonden naar deze leuke activiteit in Delden. Het wordt gedaan als onderdeel van een familie-uitje of bedrijfsuitje, maar ook als vergaderbreak om even de teugels te laten vieren. Erna laat zich bij het schrijven van het thema van de escape rooms vooral inspireren door de dingen die zij heeft meegemaakt. De Weijenborg was tijdens het evenement Delden Terug naar Toen omgetoverd tot Café René. Dit heeft geresulteerd tot het idee voor de eerste escape room. Nu heeft Erna zich laten inspireren door haar verblijf van vijftien jaar geleden in Moldavië, waar met Deldense giften een kindertehuis ondersteund werd. De verdwenen trein is ergens in een tunnel in dit land, bij het plaatsje Telenesti, een in Delden bekende naam. Nico houdt zich vooral bezig met de techniek achter de escape rooms.

Het verhaal van De Russische Goudtrein leidt naar de werkkamer van een bejaarde oud KGB-spion. Hij schijnt de enige kaart ter wereld te hebben, waar de exacte locatie van deze verdwenen goudtrein op vermeld is. Helaas is de werkkamer 'boobytrapped'. De tijd dringt. Laat je hersenen volop draaien en kraak alle codes. Weet jij in één uur kostbare tijd alle codes te kraken? Kun jij out of the box denken? Kun je goed samenwerken? Dan zou je zomaar kunnen ontsnappen uit deze spannende escape room!