Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Auto wassen op een
regenachtige dag?

Autowassen? De auto spoelt in de regen toch vanzelf schoon? Dat horen we dezer dagen veelvuldig. Toch is een regenbui verraderlijker en is meer dan alleen water!

Hebt u wel eens gedacht aan de uitstoot van fabrieken, rook uit alle schoorstenen van huizen en uitlaatgassen van onze auto's? Al die gassen veroorzaken de zogenaamde zure regen. En zuur water is nou net niet waarmee je wilt wassen. Wanneer een auto door de regen wordt 'schoongespoeld', veroorzaakt dit bij het opdrogen vaak watervlekken. En omdat na regen altijd zonneschijn komt, drogen deze vlekken op en wordt tegelijkertijd de lak gebleekt. Dat komt omdat een regendruppel werkt als een vergrootglas. Bovendien kan een regenbui het vaste vuil niet verwijderen, waardoor ook dit vuil kans krijgt zich vast te zetten op de lak. Dan is een simpele wasbeurt al niet meer afdoende om de auto schoon te krijgen.

Wacht daarom nooit te lang met het wassen van de auto, ook niet als het een regenachtige periode is. Want wanneer u de auto op een regenachtige dag wast, is het vuil vaak nat en dus losgeweekt waardoor een simpele wasbeurt vaak een geweldig resultaat achterlaat!

Tot de volgende 'regenachtige' wasbeurt.

Autowas Twente, wij wassen u auto net even anders!