Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kultur in Hûs Festival: verfrissend en gezellig

Experimenteren en pionieren brengt vernieuwing! Met het 'Kultur in Hûs Festival' heeft Borne er een verfrissend evenement bij. Knus, origineel, beregezellig, cultureel, muzikaal en typisch Borns; dat is 'Kultur in Hûs.'

Deze tweede editie van het Kultur in Hûs Festival, dat op zondag 30 oktober plaatsvindt, is een mix van muziekgenres, waarbij lokaal en regionaal talent laat zien wat het in huis heeft. En de keuze is breed: van swingende jazz tot klassiek piano, van melancholische liedjes vol verlangen tot vrolijke deuntjes. Nestel u gezellig in één van de acht 'huiskamers' van de bewoners van Borne. Zij stellen tijdens dit unieke festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. Lekker op de bank, tussen de vazen, schilderijen en fotolijstjes.

Fietsend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers vier huiskamers, waar u vier verschillende optredens krijgt. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamertheater van Kulturhus Borne: live muziek met een hapje en een drankje. Het Festival start om 14.30 uur en eindigt rond 18.30 uur. Kaarten kosten € 12,50 per persoon. Hiervoor kunt u vier concerten uit het aanbod selecteren.

In de huiskamers spelen: Jos & Yvonne Beunders - Franse chansons & jazzballads; Jazztrio BeBoWe – Lekkere liedjes; Frank Droste & Carien Oude Lashof – Frank en Vrij: Gevoelige songs en leuke verhalen; Marjon Weerink – Songsmederij: Liedjes voor bijzondere momenten; Cordow Music – Dichtbij: liedjes over het leven en de liefde. Luisterliedjes, covers en easy listening; Hein Krammer – Haj la hora mare! Een pianoconcert met Roemeense drink, dans en feestmuziek; Kom mee naar de hora! Barkel & Co – Gewoon lekkere muziek. Lief, klein, stoer, breekbaar en sprankelend; Nathalie Baartman – fragmenten uit 'Voest'. 'Voest' is Nathalies meest recente theatershow, een vurige voorstelling van een ontembare vrouw op vredesdrift.

Kaarten zijn te bestellen via de receptie van Kulturhus Borne (074-2657200; receptie@kulturhusborne.nl; www.kulturhusborne.nl).