Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

We stappen in de Renault Mégane Estate en nemen plaats achter het stuur. Het voelt niet nieuw voor mij, want net als zijn populaire voorganger heb ik volop ruimte en tref ik een keurige afwerking en een groots gevoel dat doet denken aan een auto uit een hoger segment.

Ook de uitrusting is van topniveau. De testauto voorzien van een groot staand beeldscherm dat zich laat bedienen als een tablet. Wanneer gebruik wordt gemaakt van het navigatiesysteem is dit echt een voordeel. Door 'Multi Sense' (beschikbaar vanaf het Bose-uitrustingsniveau) kan het karakter van de Mégane worden aangepast. Dat gaat bij de Mégane heel wat verder dan gebruikelijk, want ook de ambiance in het interieur wordt hiermee bepaald. Zo kan worden gekozen voor alles van warme sfeerverlichting en eenvoudige klokken tot agressief rode verlichting en sportieve meters. Daarnaast worden de besturing en de reactie op het gaspedaal aangepast.

Dieselmotor

We rijden in de de Renault Mégane Estate die is voorzien van een 1.6 liter viercilinder turbo diesel motor. Een geweldige krachtbron met een enorm toerenbereik een fors koppel (320 Nm). Tijdens de proefrit merken we dat deze motor uitstekend presteert. In de binnenstad, op bochtige landwegen en ook op de snelweg A1, waar we even kunnen 'doorhalen' laat deze motor zien over uitstekende capaciteiten te beschikken. En ook is de wagen nog iets zuiniger dan zijn voorganger. Hij verbruikt tijdens onze zeker niet rustige rit precies 1 liter per 25 km.
De keuze voor een dieselmotor is niet alleen een zakelijke overweging voor de kilometervreter. De dieselmotor is beduidend zwaarder en dit extra gewicht op de voorwielen doet de Mégane Estate goed. De Mégane Estate diesel voelt stabiel en daardoor extra comfortabel.

Overtuigd

Na een middagje rijden ben ik overtuigd en zelfs een beetje verliefd geworden op de Renault Mégane Estate IV. Het is een geweldige auto voor de zakelijke rijder, voor het gezin, voor vakanties en het vervoer van voorwerpen. Van alle markten thuis, dus.

De Renault Mégane is tot het einde van dit jaar voor de zakelijke rijder nog verkrijgbaar in de 21 % bijtellingcategorie. De Mégane is uit voorraad leverbaar, dus u kunt 'm snel rijden. En uiteraard bent u voor een kennismaking welkom bij Munsterhuis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding