Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Cabaretavond Hengelose mantelzorgers

De waardevolle, maar vaak ook fysieke en emotioneel belastende taak van mantelzorgers verdient respect en waardering. De gemeente Hengelo en Wijkracht uiten deze waardering tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november. De bijeenkomst is van 17:00 tot 22:00 uur in Zalencentrum De Waarbeek.

De avond is bedoeld voor mantelzorgers die dagelijks en langdurig voor een familielid, kennis of vriend zorgen. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd programma met eten, drinken, informatie en entertainment van cabaretier Ernest Beuving. Hij trakteert op hilarische conferences en liedjes uit zijn theaterprogramma 'Klap van de korenmolen'.

Burgemeester Sander Schelberg is deze avond ook aanwezig: 'Ik heb enorme waardering voor mantelzorgers, want mantelzorger ben je elke dag. Tijdens deze avond verdienen zij het om centraal te staan en verwend te worden.' Tijdens de avond hebben mantelzorgers de gelegenheid voor het bezoeken van een informatiemarkt. Meerdere organisaties zijn aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van mantelzorg. Het gaat om de gemeente Hengelo, wijkverpleegkundigen, Hulpdienst Hengelo, SIZ Twente Jonge Mantelzorgers, Zwanenhof en Wijkracht.

Mantelzorgers kunnen zich tot 1 november aanmelden via 088-9455750 (Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo, onderdeel van Wijkracht) of via dagvandemantelzorg@wijkracht.nl. In verband met een maximum aantal plaatsen, is het advies om zo snel mogelijk aan te melden.

Het programma ziet er als volgt uit: 17.00 uur: inloop met koffie en thee en mogelijkheid tot het bezoeken van een informatiemarkt; 18.00 uur: welkomstwoord burgemeester Sander Schelberg; 18.15 uur: uitgebreid buffet; 20.00 uur: optreden Ernest Beuving; 22.00 uur: einde van de avond. De Dag van de Mantelzorg Hengelo is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met Wijkracht.